Nieuws

Vv Sweel aan de kant gezet op snikhete morgen

Voor de eerste keer dit seizoen weer de weide in, de stal uit, het luie vakantiezweet eruit banjeren, heerlijk toch? Het vrijwel nieuwe team was op 2 spelers na compleet, vakantie en….andere dingen.

Aangekomen bij Sweel ons een weg banend door de puinhopen van SWEELPOP richting de kleedkamers om de eerste informatie en aanwijzingen van de trainer te mogen aanhoren.

De warming-up was op zich al een opgave gezien de temperatuur al ver boven de 75 graden lag volgens Nance (de man die de vlag ging bedienen).

De eerste helft was rommelig, onzeker en sommige jongens waren over-ijverig wat resulteerde in een warrig gebeuren met te veel ‘domme’ meters lopen. Maar goed dat geeft niet het was tenslotte pas vakantie geweest.

Na enkele kansen van Appie, Wesley, Niek en Randy werd het toch tijd eens te gaan scoren maar het lukte niet, elke keer was de keeper van de thuisploeg de dwarsligger of werd de bal over de vanghekken geroeid. Het gevolg was een teleurstellende ruststand van 0-0.

Tijdens de overheerlijke ranja en een rustgevend muziekje op de achtergrond sprak de trainer enkele wijze woorden tot de mannen en drukte ze op het hart dat ze gewoon lekker moesten gaan voetballen en dat de eindstand nu nog niet belangrijk was.

Appie en Christiaan mochten even rust houden, met de koppies zo rood als een komkommer en dampende oren van de tropische temperaturen.

Luca en ‘Temmie’ mochten invallen en dat deden ze goed met een goeie actie van de aanvallers kreeg Luca de bal en haalde verwoestend uit: 0-1, mooi wark zou je denken, het liep echter anders door het uitbundige vieren werd er niet opgelet en kon Yannick schreeuwen en roepen wat ie wilde maar het was intussen al een feit: 1-1 hè bah weg feeststemming.

We werden steeds beter en gingen leuke combinaties aan we werden brutaler en hielden de Swelenaren onder druk. Na 70 minuten was het zover; een vrije trap op 18 meter werd door Niek snoeihard stijf in de kruising geknald, wat een geweldige goal!!! 1-2 dus.

We bleven de betere ploeg en de vakantiekriebels waren weggespeeld.

Na 88 minuten was het Martijn die met een voorzet Niek bediende en die scoorde wederom op voortreffelijke wijze de 1-3.

Al met al is er nog genoeg te doen voor ons als team maar de kop is er af en iedereen heeft het op de 1e speeldag voortreffelijk gedaan. Nance bedankt voor het vlaggen en Arjan bedankt voor de prachtige foto’s!