Nieuws

Stamppot bruine bonen of toch maar snert.

Zie de maan schijnt door de bomen………..daar wordt op de deur geklopt……….zie ginds komt de stoomboot…….allemaal teksten van liedjes waar je in de voetballerij niet zoveel aan hebt. Kiezen tussen stamppot bruine bonen of snert al evenmin. Maar er moest toch gevoetbald worden en dat tegen de nr.4 op de ranglijst: Beilen. Voor ons als 3e van onderen met heel wat puntjes verschil kon het wel es pittig gaan worden maar de instelling was duidelijk, niks te bange en proberen het thuispubliek laten zien dat we best kunnen voetballen.

14:24 uur… de kerkklok sloeg 8 keer en, de scheids liet ons vertrekken en we begonnen meteen goed met fris en vrolijk voetbal. De tegenstander was niet verdacht op onze erg goed spelende Martijn en die mocht na enig frommelwerk in de defensie van de Beilenisten de trekker overhalen: 1-0 na 6 minuten. Zo da’s lekker krijg je gelijk weer wat gevoel in je steenkouwe pootjes. We bleven lekker ballen en genoten van de vroege voorsprong, maar in die roes was er het moment van onoplettendheid wat leidde tot hands in onze 16 met als gevolg dat de bal op de stip ging na 19 minuten……verdorie toch die 1-1 al direct om de oren. Mag het dan niet es meezitten? Maar goed we bleven toch leuk meedoen en het spel ging lekker op en neer, felle duels werden uitgevochten op een sportieve manier totdat de begeleiding van de gasten zich wat “bijzonder” gingen gedragen tegenover de zeer goed fluitende scheids. Waarschijnlijk toch de gedachte gehad dat de csvc-ers en germanisten zich maar zo lieten overlopen door hun spelers? Nou wij dachten van niet! Mouwen omhoog, vuur in de ogen, tandenknarsend en kwijlend als een sint bernhard gingen we door. Hier valt wat te halen, we roken de angst van onze opponenten, de angst om te verliezen.

Na de rust van alweer slechts 8 minuten(!) gingen we verder waar we waren gebleven echter werd het iets minder vriendelijk, mede doordat trainer/leider van de tegenpartij ietwat onvriendelijk ging doen tegen de scheids ook nog nadat deze hem achter het hekwerk had gestuurd,,,,zeker een drukke week gehad zullen we maar denken. Op zich was het best genieten aan de kant alleen werd er toch iets minder geconcentreerd gespeeld door een enkeling waardoor onze wederom zeer goed keepende Tijmen het verrekt druk kreeg, zelfs met een VARRETJE erbij was hij niet te verslaan hij hield ons wederom in de benen! De klok tikte tergend traag door en de kansen van de gasten uit Beilen bleven maar komen totdat…… Stan Meijerink (jo17-1) aan de bal kwam na een leuk opgezette aanval kreeg hij zelf de bal terug en met een soepele beweging schoof hij de bal……ja……echt waar………..tot onze spijt nét in die gigantische grote handen van de keeper…………..heeft de goedheilig man, de Sint, dan helemaal niks meer voor ons in petto???? Man man dan maar hopen op een gelijkspel, maar je voelt het al aankomen………… In de 87 ste minuut toch weer die 1-2 om de oren………… Ik ga aan de stamppot bruine bonen ik ben er even flauw van……………………..goed weekend allemaal Stan en Tijmen, bedankt jongens lekker gespeeld!