Nieuws

Ruime zege voor JO15-1

Afgelopen zaterdag speelde onze O15-1 de wedstrijd tegen SC Erica. Na twee wedstrijden gespeeld te hebben stonden beide ploegen op 6 punten met een positief doelsaldo. Het leek dus een spannende wedstrijd te gaan worden. Om half 3 werd er afgetrapt op het goed te bespelen hoofdveld, onder een heerlijk zonnetje.
De spelers van O15-1 begonnen furieus aan de wedstrijd. Dit resulteerde in een kansenregen voor de goal van SC Erica. Na 4 minuten een vlot lopende aanval over de rechterkant van het veld, waar Daan de bal goed meegaf aan de opkomende Micha, zijn voorzet wist Daniel te bereiken en hij wist hier wel raad mee en knalde de bal kiezelhard binnen.
5 minuten later wist de sterk spelende Mathijs middels een goed gegeven diepe bal wederom Daniel te bereiken. Ook hier maakte Daniel geen fout oog in oog met de keeper en bracht na 10 minuten de 2-0 al op het scorebord.
Na de tweede treffer kwam Erica beter in de wedstrijd zonder dat dit kansen op leverde. De verdediging van Germanicus/CSVC wist de snelle voorhoede spelers van SC Erica goed in bedwang te houden. Zo werd de rust gehaald met een 2-0 voorsprong.

Ook in de tweede helft begon de thuisploeg sterk en zette Erica vol onder druk. Na 3 minuten in de tweede helft wist Julian met een afgemeten voorzet Stan te bereiken die was blijven staan na een afgeslagen corner. Stan bleef uiterst rustig en jaagde de bal in de bovenhoek langs de goede doelman van de gasten uit Erica.
Na de 3-0 beet Erica iets meer van zich af en probeerde de spanning terug te brengen. Na 6 minuten in de tweede helft kwam dan ook de goal van erica, de aansluitingstreffer. Dit bracht de spanning toch iets terug en Germanicus/CSVC moest dan ook weer volle bak geven. Dit deed de ploeg uitstekend en begon frank en vrij te voetballen. Benjamin wist na een kwartier in de tweede helft de 4-1 op het scorebord te zetten door er als de kippen bij te zijn, na een redding van de goalie van Erica.
Erica leek geknakt. Hier wist de thuisploeg wel raad mee en schakelde juist een tandje bij. Daniel snelde langs zijn tegenstander en legde de bal breed naar Hamza, 5-1.
5 minuten later. Was het weer raak. Stan wist de bal goed bij zich te houden en bediende de diep gaande Denise op haar wenken. Zij knalde op haar beurt de bal uitstekend in de bovenhoek, 6-1
in de laatste minuut wist Abdi ook nog zijn steentje bij te dragen en passeerde 3 verdedigers. Oog in oog met de doelman maakte hij geen fout en bracht de einstand op 7-1.

Dit betekent dat Germanicus/CSVC na 3 gespeelde wedstrijden de volle buit heeft gehaald en samen met FC Klazienaveen aan kop gaat. Volgende week wacht DZOH op ons.