Nieuws

JO9-1 boekt overwinning in stadsderby

Vandaag stond de 2e wedstrijd van de voorjaarscompetitie op het programma; uit bij Raptim. Qua temperatuur was er van voorjaar nog niet echt sprake, het was voor de toeschouwers maar goed dat de spanning zorgde voor enige warmte.

Raptim is altijd een geduchte tegenstander en dat veel jongens elkaar kennen geeft altijd een extra laagje aan deze derby. Net als tijdens onze vorige ontmoetingen maakten de jongens er van beide kanten een mooie pot van.

Het begin was voor ons, met verzorgd spel speelden we een aantal kansen bij elkaar. Dit resulteerde in een mooie goal van Thomas, die op aangeven van Bereket de bal bekeken in de hoek schoof; 0-1.
Achterin stond het goed en wanneer de thuisploeg erdoor dreigde te komen stonden Jelt, Ryder en Lucas op hun post. Wel waren een aantal afstandsschoten dreigend, maar of Justin of de lat brachten redding.
Daar tegenover speelden we een aantal mooie kansen bij elkaar en ook Twan wist op aangeven van Bereket het net te vinden voor de rust; 0-2.
Na de ‘thee’ vergaten onze jongens verzorgd te blijven voetballen. De wedstrijd werd iets rommeliger en Raptim drong aan. Een aantal corners was het gevolg, deze leidden tot dreigende situaties, maar telkens kwam Justin als winnaar uit de bus. 1x moest ook hij het antwoord schuldig blijven  bij een doelpoging, dit betekende 1-2.

Er lag aan de andere kant veel ruimte, helaas speelden we meerdere malen de aanvallen in overtal niet goed uit waardoor het lang spannend bleef. Uiteindelijk was het Bereket die na goed doorzetten van Niek de 1-3 aantekende, dit bleek ook meteen de eindstand.

Zo gaan we met een goed gevoel een periode in van 3 weekenden zonder competitieverplichtingen.7 maart staat Stadskanaal thuis pas weer op het programma; tot dan!