Nieuws

JO19-1 wint ook 2e bekerduel

De 2e bekerwedstrijd stond voor vandaag op het programma en de tegenstander was SVV’04 uit het oliedorp Schoonebeek. Om 14:27 uur plaatselijke tijd mocht de aftrap worden genomen, en mochten de 22 mannen in het veld hun kunnen laten zien aan de toeschouwers.

Dat ging nie zo best, het ging wat druk, wat zenuwachtig er werd niet gecoacht en er werd maar wat gedaan. SVV’04 stond met 6 man te verdedigen en samen met hun goeie keeper zorgde dat ervoor dat er voor ons geen doorkomen aan was, de Berlijnse muur stond vandaag in Coevorden.

Onze keeper daarentegen stond in zijn goal te genieten van zijn nieuwe handschoenen en had bitter weinig te doen op een enkel terugspeelballetje na. Voetballend gezien viel er de eerste helft weinig te beleven, de meeste opwinding kwam van een dug-out verder, waar de leider zo rustig bleef, had de trainer van de zwart/witten uit Schoonebeek het druk met alles en iedereen en was het nergens over eens, vast een drukke week gehad zullen we maar zeggen😊

De 2e helft met een ietwat zieke Joshua die inviel voor een ietwat zieke Yethro begon beter. Er werd meer druk gezet, meer gevoetbald, de lange bal werd minder gegeven en het voetballend vernuft kwam eindelijk wat meer naar voren. De duels werden wat grimmiger en zo hier en daar had de scheids het druk met het corrigeren van enkele spelers.

Temesgen die was ingevallen had pech na een knappe soloactie en een briljant “stiffie” dat de bal net naast het doel verdween, hij had meer verdiend maar helaas. Na enkele gemiste kansen leek deze wedstrijd een brilstand te gaan krijgen, maar na 75 minuten werd er hands gemaakt in de 16 en kregen de mannen van Paul Aardema een penalty.

Onze veteraan en wederom zeer goed spelende Niek mocht aanleggen vanaf de stip en deed keurig beheerst wat ie moest doen en liet de keeper volledig kansloos: 1-0 dus. Het verzet was gebroken en de wedstrijd was gespeeld, de billen hoefden niet meer zo strak samengespannen te blijven, ze konden nu wat relaxter blijven ‘hangen’!

6 punten uit 2 wedstrijden…….veel meer lukt niet en dus dik tevreden gingen we het veld af.

Op naar de competitie op naar de volgende bekerronde, er is nog werk genoeg voor het team maar dat gaat vast goed komen.