Nieuws

JO19-1 neemt revanche op Musselkanaal JO19-1

Spannend is het nog steeds in de nadagen van de competitie, we kunnen nog een periodetitel halen…dat zou toch wel heel mooi zijn!

Met een bijna compleet team begonnen we aan de wedstrijd tegen de strijders van Musselkanaal die op plek 9 staan terwijl wij het op plek 7 erg goed doen.

Het publiek was weer trouw op komen dagen voor een heerlijk zaterdagmiddaguitje. We hadden iets recht te zetten en het volk rook bloed, het wilde met eigen ogen zien waar wij zo vaak over pochen namelijk dat JO19-1 een goed en leuk team is wat lekker kan voetballen. Met een keurig gladgestreken vlag hadden we Hein als grensrechter die het, zo later zou blijken, druk ging krijgen.

Het duel begon om klokslag 14:34 en we waren zoals de laatste tijd wel vaker gretig, we zouden niet ‘blind’ erin vliegen maar alles controleren. Dat resulteerde na 8 minuten in de eerste goal van Tristen na een assist van Jelmer (die man met die perfecte trap) de toon was gezet het plan was duidelijk. We bleven de tegenstander met korte combinaties en snelle uitbraken bespelen en dat werkte: Na 24 min. liet Abraham na een goede assist van Nance de 2-0 op het scorebord branden. Intussen had Musselkanaal al gewisseld ivm een knullige blessure, maar goed dat was voor ons geen reden om in paniek te raken. Na 41 minuten vond Tristen het welletjes en besloot om na wéér een assist van Nance de 3-0 bij te laten schrijven, dat gaat lekker zou je denken maar niks was minder waar: Tristen besloot anders en liet ons het bakkie thee nog beter smaken door in de 43ste minuut een strafschop te benutten: 4-0! Wat een luxe….

Na de pauze mocht Joshua aantreden, en nee deze keer niet in de basis maar om disciplinaire redenen begonnen als wissel: Hij was te laat omdat een EKSTER er met zijn fietssleutel vandoor was gegaan…….nou ja hoe dan ook……hij zou het druk krijgen met zijn tegenstander. Meron de harde werker van het elftal kreeg eindelijk zijn welverdiende goal na een assist in de 49ste min. van alwéér mister Nance Hoogeveen: 5-0! Hein wilde zich laten wisselen na deze goal omdat er kramp optrad door het telkens wijzen met zijn keurig gestreken vlag richting de middenstip. Toch kregen we een moment van onoplettendheid wat ons ‘duur kwam te staan.’ In de 60ste min. waren het de groen/witten die toesloegen: 5-1 na een uitgespeelde kans. Joshua had nu een tegenstander van formaat gevonden en de beide heren vochten heerlijke duels uit, allebei zo sterk als een paard en een longinhoud van een skippybal. De 10 minuten die volgden waren van onze kant niet goed, we verslapten wat resulteerde in een 5-2 stand na 70 minuten. De boys moesten een tandje bijzetten om de tegenstander te blijven pijnigen. Dat gebeurde en na 73 minuten was het Nance die na een assist van Jarne de 6-2 mocht ingraveren. Tot slot was het onze “TURBO” van Damme die zijn tegenstander depressief maakte door met hoge snelheid alles en iedereen te passeren maar daarbij niet vergat te scoren, eindstand: 7-2! Alweer een dik verdiende overwinning van een goed draaiende ploeg. Tristen een HATTRICK en Nance een QUATRICK of hoe noem je dat als iemand 4 assists geeft waaruit gescoord wordt?

Nu staan we 1e in de derde periode en 6e op de ranglijst in de competitie, het is en blijft spannend. Hopelijk zien we jullie zaterdag als we thuis moeten aantreden tegen Meppel/Alcides om 14:30 uur.

Hein bedankt voor het vlaggen en Arjan E bedankt voor de prachtige foto’s.