Nieuws

JO19-1 klaart de lucht in de kleedkamer en de klus op het veld

Na de ietwat bedroevende wedstrijd van vorige week en wat gesprekken met onze vedettes zouden we met de bek op ’t stuur, het snot veur de ogen en met strak aangeknepen billen de wedstrijd tegen fc.Klazienaveen aan gaan. Veld 3 daar zou het gaan gebeuren, daar zouden we moeten schitteren. Half 3 begon de match en 5 minuten later waren we bezig met het opnieuw nemen van de aftrap want zoals de Belgen zeggen als een bal over de doellijn gaat: tis nen goal….

Potverjanhibbelindebiertent die verrekte eerste minuten ook, dat wíl maar niet goed gaan bij ons, toch volgend seizoen maar es nadenken over 85 minuten te spelen en dan maar 5 minuten blessuretijd bijtellen misschien dat dat dan wel goed afloopt. Maar goed we gingen dapper verder en kakten niet in, nee we gingen al dan niet altijd even mooi, ons karakter laten meespelen dus in principe 22 tegen 11 en dat werkte mogen we wel zeggen verhipte goed. Het resulteerde na 20 minuten in de 1-1 die tot ongenoegen van ons óók nog es werd afgekeurd, de bal die door Martijn vakkundig in het doel werd getikt was volgens de grens eerst over de achterlijn geweest en werd het slechts een doeltrap voor de mannen uit het veen…testikels voor ons maar we gingen door en lieten soms leuke combinaties zien, goeie individuele acties en soms ook even een zepertje maar die werden ook rap weer hersteld. Tijd voor thee, thee uit een ouderwets kannetje met zo’n krom schenktuitje die als je er water in doet en lang genoeg op het vuur zet het water laat koken en dan…….ach da’s nie interessant ………

We hadden de aanvoerder vol gepropt met paracetamol omdat hij een medespeler wilde wegkoppen tijdens de warming-up en daardoor wat koppijn had. De ietwat zieke maar verder goed leidende scheids gaf het startsein en we vlogen vol gas d’r op hoppaaaa, bammm jonguh niet te bange gingen we de duels in en deden wat we moesten doen: Scoren, Sidney die na een leuke aanval doorging mocht de 1-1 binnen schieten in de 50ste minuut. Zou het dan toch???? Mooi voor Sidney omdat hij knokte voor wat ie waard was en gewoon 1 van de toppers van de wedstrijd bleek te worden. Wel ging de vlag nog omhoog voor buitenspel, maar volledig terecht werd het doelpunt toegekend aan de mannen in hun geel/zwart gestreepte pakjes. Hierna werd alles ietwat onvriendelijker en harder, werd er hier en daar een zaagje ingezet een duwtje gegeven of spraken ze elkaar toe in een soort van straattaal zoals @#$%&&^%  en  *&@@+! Deed ut ook goed. Het werd nog even spannend en over en weer kwamen er kansjes waarvan wij de beste hadden maar helaas niet benutten: Tristen die een kanonskogel afvuurde trof de lat en liet het doel een minuut ofwat natrillen, Klazienaveen brak nog door maar ipv de keeper te passeren werd de bal mijlenver uit de richting naast geschoffeld, het leek op een 1-1 af te gaan.

Maaaarrrrrrrr……na 90 minuten was het onze rots in de branding onze enige echte APPIE ABDALLAH DEL RIO GRANDE DE LOS SIMIOS TSATSAJEVA DE 3e die ons bevrijdde met de winnende treffer en de 2-1 op het scorebord liet zetten. Een uitzinnige menigte riep uit pure blijdschap in koor: NOU FLUIT MAAR AF, IK HEB KOLDE POOT’N!

3 punten in de tasse, het weekend kan niet meer kapot, nu de storm zien te overleven die gaat komen.

Ps. Wat betreft het klaren van de lucht in de kleedkamer……maak je geen zorgen….het was een geniepig boutje…een scheetje….een windje….een blindganger zeg maar…maar na 5 minuten luchten was het geklaard 😊