Nieuws

JO19-1 begint goed aan bekertoernooi

De eerste ronde van de beker en we hebben er zin in! Met onze nieuwe vlagger, Jasper Hogenberg, trokken we richting Erica om daar een potje te ballen op een wederom snikhete middag. Met de vraag of wij als gasten een bal konden regelen(!) omdat hun net vol zat met waterballonnen…….hoe verzin je het…

De wedstrijd begon en onmiddellijk zochten we de aanval wat na 2 minuten al resulteerde in een strafschop voor ons! Een voor ons onbekende speler pakte de bal, legde die op de stip en schoot de bal feilloos op de paal, helaas: 0-0 nog steeds…jammer Tristen 😊

Het was de warmte zo bleek later, de bal plakte aan de penaltystip en dit veroorzaakte vreemde wrijvingen……denk je dat je alles al had gehoord….Maar goed het spel ging verder en we moesten dit even uit de kop zetten en doorgaan.

Na 30 minuten was het zover: Sidney gaf een voorzet op Appie en die maakte hem knap af: 0-1.

Ook daarna was het Germanicus/Csvc die het spel bleef bepalen en steeds maar weer gevaarlijk werd, echter de ene na de andere bal eindigde op de paal, de lat, tegen de keeper aan of verdween gewoon in de struiken. Kansen werden er wel degelijk gecreëerd maar niet afgemaakt. Na 37 minuten was het tijd voor een vrije trap en onze specialist dhr. Ekkelenkamp ging aanleggen voor een poging en ja hoor BAM JONGUHHH de 0-2 was een feit. Even later in de 45ste minuut werd er een leuke aanval opgezet, en vanaf een meter of 10 haalde Appie uit en terwijl de bal onderweg was om in het net te verdwijnen floot de scheids af om slok thee te nemen…bizar!

De 2e helft ging van start en met de “bek op t stuur” gingen we door, we wilden winnen. Na wederom vele kansen die o.a de lat en paal raakten, of een goal die afgekeurd werd begon de Coevordense trein toch weer te lopen.

Tristen mocht na 60 minuten de 0-3 laten bijschrijven en Martijn 10 minuten later de 0-4. Het tempo ging toch iets omlaag mede doordat onze keeper wegens een blessure niet meer actief mee kon doen en de wedstrijd op karakter uitspeelde.

Waar het eigenlijk 0-17 had moeten zijn werd de eindstand uiteindelijk door Joshua “de Pitbull” bepaald op 0-5.

Ondanks de warmte en de vele gemiste kansen zat er toch stiekem weer een beetje vooruitgang in, mooi om te zien.

Woensdag oefenen we tegen Hoogeveen en daarna krijgen we SVV ’04 op bezoek.