Nieuws

JO15-1 wint weer

Afgelopen zaterdag stond voor JO15 de wedstrijd tegen MSC/Amslod op het programma. MSC dat voorafgaand qua punten, op het gelijk aantal staat als wij.

Germanicus/CSVC begon in tegenstelling tot afgelopen week ijzersterk aan de wedstrijd. De aftrap was nog voor de gasten, die de bal terug speelden naar hen centrale verdediger. Deze werd vol onder druk gezet door Daniel Hulst die de bal veroverde maar van dichtbij op de doelman schoot, ook de rebound van Damian ging er niet in want deze werd van de lijn gehaald. 10 minuten later was het wel raak. Een diepe bal van de sterk spelende Gijs Gritter bracht Damian een niet te missen kans. Damian wist deze kans te benutten en bracht de 1-0 op het scorebord. Na deze goal werd het spel van Germanicus/CSVC erg slordig. Het nog steeds zeker de overhand maar het was vooral in de passing en de aannames heel erg slordig. Echter wisten wij nog wel een aantal kansen te creëren. Een daarvan werd nog omgezet in een doelpunt maar deze werd door de grensrechter afgekeurd wegens buitenspel.

Ook in de tweede helft begon de thuisploeg sterker. Er werden weer de nodige kansen gecreëerd en er werd ook niets weggegeven. Hamza Hrustic die zeer geprikkeld was om zich weer eens van zijn beste kant te laten. Speelde een ijzersterke tweede helft. Na mooie individuele actie van hem aan de rechterkant gaf hij de keeper van MSC het nakijken en was het eindelijk 2-0. Ook de 3-0 volgde al snel daarna. Een mooie actie van Mikey aan de linkerkant bracht hem een scoringskans.   Hij maakte deze koelbloedig af in de korte hoek.

De scoringsdrift van ons was hiermee nog niet gestild. MSC liep zeer gefrustreerd te voetballen. (Niet zo gek als je 70 minuten achter de bal aan loopt.) Hier moesten we slim mee omgaan en de bal het werk laten doen als we geen schop wilden krijgen.

Door een geweldige aanval over meerdere schijven konden wij nog de 4-0 scoren. Dit was ook de eindstand.

Zo doen we nog helemaal mee voor plaats 6, deze geeft recht op de promotiepoule na de winterstop.