Nieuws

JO15-1 wint van Hoogezand

Afgelopen zaterdag stond voor O15-1 de wedstrijd tegen Hoogezand op het programma. Hoogezand stond na 3 gespeelde wedstrijden op 6 punten. Wij stonden nog op 0 punten.

Germanicus/CSVC koos er voor om ietwat behoudender te spelen. Het hield de ruimtes klein en probeerde in de omschakeling zelf gevaarlijk te worden. Dit leek te werken. Na een kwartier spelen veroverde Daniel Hulst de bal, en omspeelde 2 verdedigers van de ploeg uit Groningen, echter mistte zijn schot, oog in oog met de doelman de juiste precisie. Vlak voor rust kreeg Hoogezand een corner. Deze corner werd precies op het hoofd gelegd van de geheel vrijstaande aanvaller. Zijn kopbal werd knap gepareerd door Luc en in de rebound leek ook Luc geklopt maar Ian kopte de bal knap van de lijn waardoor beide ploegen met een 0-0 stand de kleedkamers op zochten.

Na de rust was het spelbeeld grotendeels het zelfde als voor de pauze. Hoogezand had het meeste balbezit maar werd totaal niet gevaarlijk. Ook werd de thuisploeg maar weinig gevaarlijk. Op het moment dat iedereen dacht dat het in 0-0 zou eindigen. Kregen wij een vrije trap. Daniel bracht de bal hoog voor het doel. De keeper stompte de bal weg, maar deze belandde voor de voeten van onze ijzersterk spelende Joost. Zijn schot werd nog geblokt, maar de afvallende bal belandde weer precies voor de voeten van onze captain. Hij schoof de bal in het leegstaande doel en zette de 1-0 op het scorebord.

Hoogezand had nu nog 5 minuten om de gelijkmaker te forceren. De ploeg ging alles of niets spelen en dit leverde nog meer ruimte op voor ons om in de omschakeling de score uit te breiden. Deze kans kwam er ook. Na wederom een goede actie van Joost zette hij Daniel vrij voor de doelman. De keeper bleef lang staan en goed naar de bal kijken en pareerde de poging van Daniel. Na deze kans maakte de goed leidende scheidsrechter een einde aan het spannende duel.

Zo eindigde deze wedstrijd in een 1-0 overwinning voor ons. We hebben eigenlijk niets weggegeven en zelf 3 grote kansen gecreëerd.
Ook belangrijk dat wij na vandaag in zijn gaan zien hoe belangrijk een goede verdedigende organisatie kan bijdragen aan een overwinning tegen een ploeg die misschien “beter” is dan wij.

Volgende week Gorecht!