Nieuws

JO15-1 wint topper van FC Klazienaveen

Vandaag (4 nov) stond voor de JO15-1 de topper op het programma tegen FC Klazienaveen. Beide ploegen waren nog ongeslagen. FC Klazienaveen stond op plaats 2 met 12 punten uit 4 wedstrijden. Zij hadden een indrukwekkend doelsaldo met 22 doelpunten voor en maar 1 tegen. Wij stonden bovenaan met 3 punten meer en een wedstrijd meer gespeeld. Ons doelsaldo was 25 voor en 5 tegen. Dit beloofde dus een spannende wedstrijd te worden.

Om iets voor half 3 floot de scheidsrechter voor de start van de wedstrijd. Direct werd er druk gezet op de verdediging van de gasten. Dit leidde tot een grote kans voor Stan. Een goede diepe bal van Denise zette Stan vrij voor de keeper maar hij kon de bal net niet genoeg richting mee geven. Germanicus/CSVC wist telkens goed onder de druk van de tegenstander uit voetballen maar vaak was de ploeg in de eindfase iets te slordig. Na 25 minuten gespeeld te hebben kregen de Coevordenaren een vrije bal aan de linkerkant van het veld. Een goed genomen vrije trap belandde op het hoofd van Benjamin, zijn kopbal werd nog gepareerd door de boomlange doelman maar het was Stan die de bal voor zijn voeten kregen en de bal simpel kon binnen tikken. De terechte 1-0 stond op het scorebord. Vele felle duels volgden op het middenveld. Het was hard tegen hard en leuk om naar te kijken. Jammer genoeg moesten 2 spelers van Klazienaveen de strijd al vroeg staken door blessures. Dit was het gevolg van de harde maar faire duels. 5 minuten voor rust was het Twan die als centrale verdediger het middenveld in dribbelde en hij zag rechtsbuiten Daan al diep gaan. Hij gaf een uitstekende steekbal maar Daan kon de doelman niet passeren. Hierna kwam er een mogelijkheid voor de gasten uit Klazienaveen. Door een slordigheidje in de achterhoede kwam de bal bij de middenvelder van de uitploeg hij haalde verwoestend uit maar zijn schot teisterde de lat.

In de rust werden de mannen nog even op scherp gezet en konden zo scherp starten aan de tweede helft. De tweede helft werd er goed begonnen en het spelbeeld was zo een beetje het zelfde als in de eerste, veel harde en faire duels en Germanicus/CSVC dat het betere van het spel had. De verdediging stond uitstekend en de uitploeg had veel moeite om tot kansen te komen. Kansen waren er nog wel voor ons. Het was Daan die zijn tegenstander voorbij ging. Hij legde de bal voor op Benjamin maar hij werd goed verdedigd door de verdediger van FC Klazienaveen. Persoonlijk kan ik genieten van de instelling die de mannen en dame vandaag hebben geleverd. Daar wil ik Micha even uitpikken. Hij speelde uitstekend en wist precies wat er gevraagd word in deze wedstrijd. Dit geldt ook voor de rest van de spelers vandaag. Na exact 39 minuten in de tweede helft floot de scheidsrechter voor het eind van de wedstrijd. De blijdschap was groot. De overwinning werd gevierd in de kantine met een drankje en een patatje. Wij gaan nu alleen aan kop in de eerste klasse. Klazienaveen moet in eerste instantie een pas op de plaats maken.

Voor volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Drenthina op het programma. Hopelijk kunnen wij de ongeslagen reeks voortzetten.