Nieuws

JO10-2 neemt punten mee

Om 8.45 verzamelden we om naar Hoogeveen te rijden voor een wedstrijd tegen de koploper. Het verschil is slechts 2 punten, dus de jongens zijn gebrand op winst vandaag om zo de koppositie over te nemen. De zon scheen heerlijk bij aankomst in Hoogeveen en iedereen had er zin in en de jongens waren er helemaal klaar voor. Knallen zouden ze!!!

Ze spelen op kunstgras, dus even wennen met inspelen, ze doen een goede warming up en om 1 minuut voor 10 gaat de wedstrijd dan van start. Vinn trapt af en de jongens zijn direct fel en gaan op de bal af. Langs de lijn wordt door beide teams flink aangemoedigd, volgens mij vonden de ouders het nog spannender dan de kinderen.

Vanuit het niets lost Kian een hard schot van veraf, helaas heeft de keeper het door en klemt de bal goed vast. Niet veel later maakt Vinn heel koelbloedig het eerste doelpunt door de bal langs de keeper te schieten, 0-1!
Hoogeveen wordt wat feller, want wil natuurlijk niet verliezen. Er volgen pittige duels waarin echt gestreden wordt om de bal. Er volgen een paar mooie voorzetten van Jayden, maar ze komen net niet goed aan. Lars schreeuwt zijn teamgenoten goed toe dat hij de bal pakt en is goed bij de les. Hoogeveen maakt nog bijna een eigen doelpunt, maar ze hebben een goede keeper op doel staan, die de bal nog net tegen kan houden. Er volgen best wat kansen voor onze jongens, maar de keeper houdt veel tegen. Dan komt er een vrije schietkans voor Hoogeveen, Dion twijfelt geen moment en gooit zijn hele lichaam ervoor en voorkomt daarmee een doelpunt. Even later valt dan toch de gelijkmaker, Lars duikt nog heel mooi naar de bal toe, maar kan er helaas net niet bij. De volgende doelpoging van Hoogeveen weet Lars heel koelbloedig te stoppen.

De jongens spelen goed over en de bal beland perfect voor de voeten van Justin die er 1-2 van weet te maken. Daarna zakken ze een beetje in en Hoogeveen maakt daar direct gebruik van, ze halen uit en maken kort achter elkaar 2 doelpunten, waardoor de mannen achterstaan met 3-2. We zitten inmiddels in blessuretijd van de 1e helft als Kian snoeihard uithaalt en de bal in de verre hoek voorbij de keeper schiet en er 3-3 van maakt. We gaan met deze stand de pauze in. Snel even wat drinken, een peptalk van Roy en Pascal en weer door. Er wordt goed overgespeeld en de vrije man wordt gezocht, maar Hoogeveen staat goed te verdedigen, waardoor de kansen schaars zijn.

Maar dan krijgen onze boys een corner, Kian neemt de corner, dribbelt in, haalt uit, de keeper zit er bij, maar de bal glipt uit zn handen en beland voor de voeten van Vinn die hem er mooi inschiet en het team weer op voorsprong zet, het is 3-4. Er volgt weer een gevecht om de bal en de jongens zijn de bal even kwijt, waar Hoogeveen uiteraard direct gebruik van maakt en de stand weer gelijk trekt, 4-4. Langs de lijn wordt het steeds spannender, menig hartslag steeg omhoog!

Mark wil Hoogeveen niet op voorsprong laten komen en verdedigt sterk vandaag, hij verovert goed de bal, gebruikt zijn lichaam en speelt mooi door.
Ook Justin wil koste wat kost voorkomen dat Hoogeveen weer scoort en in een poging de bal weg te schieten, haalt hij een van de tegenstanders onderuit en krijgt Hoogeveen een penalty. Lars heeft zijn ogen goed op de bal, duikt naar de goede hoek, maar kan er net niet bij, waardoor Hoogeveen op 5-4 komt.

De jongens laten het hier niet bij zitten en spelen goed over, er volgt een mooie pass op Frank, hij rent naar de bal, hij schiet en ….. hij scoort!!!!!! 5-5!
Dat beviel Frank goed en probeert het eens met een afstandsschot vanaf de zijkant en schiet de bal keihard in en zet zijn team daarmee weer op voorsprong, het is 5-6 met nog een paar minuten te spelen. Hoogeveen gaat voor de gelijkmaker, maar onze toppers zijn nog niet klaar. Justin profiteert van een fout in de verdediging en maakt er vlak voor tijd 5-7 van. En dan klinkt eindelijk het eindsignaal en is de winst binnen, de jongens juichen en delen high fives uit, en de ouders kunnen weer rustig ademhalen, dit was tot nu toe de spannendste partij die ze gespeeld hebben, maar wat hebben ze goed gevochten en verdiend gewonnen! Op naar volgende week!