Nieuws

Indelingen seizoen ’19-’20 update

Het is weer zover! Voor veel kinderen (en ouders) een spannend moment.
In welk team komt hun zoon of dochter te voetballen en bij wie zitten ze in het elftal?

We hebben er dit jaar voor gekozen om niet met een JO12 door te gaan omdat dat niet haalbaar was. Echter komt er wel een nieuwe leeftijdscategorie bij. Het gaat om JO14, dit is een leeftijdscategorie tussen JO13 en JO15 in. Hier komen spelers in te voetballen die eerstejaars JO15 spelers zijn. JO14-1 wordt aankomend seizoen begeleid door het nieuwe trainersduo Laurence Schepel en Wim Prins.

Ook bij JO19-2 hebben we twee nieuwe trainers Meran Bosgraaf en Richard Hermes.

Bij JO17-1 hebben we er ook voor gekozen een nieuw trainersduo voor de groep te zetten Marco Jongbloed en Hendrik Meijer.

Binnen de jeugdopleiding zal het één en ander gaan veranderen aankomend seizoen. Om de structuur binnen de jeugdopleiding nog meer kwaliteit te geven wordt er gestart met periodisering. Een vaste speelwijze als rode draad in de jeugdopleiding is de keepersopleiding, techniek training en nog veel meer nieuwe dingen.

JO08
Bij de leeftijdscategorie JO08 hebben we volgend seizoen twee elftallen. JO08-2 zijn spelers die afgelopen seizoen in de mini’s hebben gespeeld.

JO09
Ook bij de JO09 hebben we volgend seizoen twee elftallen.

JO10
Bij de JO10 hebben we ervoor gekozen om een aantal spelers door te schuiven van JO09 naar JO10. Ook bij de JO10 hebben we aankomend seizoen twee elftallen.

JO11
Aankomend seizoen hebben we weer twee elftallen samengesteld in de leeftijdscategorie JO11. Bij JO11 elftallen hebben we twee dispensatie spelers die uit JO12 komen.

JO13 & MO13
Aankomend seizoen hebben we wederom twee JO13 elftallen. En voor het eerst een MO13-1. JO13 is aangevuld met JO12 spelers. We hebben ervoor gekozen om geen JO12 te maken dit seizoen.

JO14
JO14 is een nieuwe leeftijdscategorie binnen onze jeugdafdeling. In JO14-1 spelen allemaal eerstejaars JO15 spelers.

JO15
Voor de categorie JO15 hebben wij er voor gekozen om alleen de eerste twee elftallen te selecteren. Dat wil zeggen dat de spelers die in de ogen van de trainers veel talent hebben, bij elkaar in een team komen te voetballen.
Dit zal ook moeten, gezien het niveau waarop JO15‐1 en JO15‐2 komen te spelen. Voor de overige teams binnen deze categorie geldt dat ze zijn ingedeeld op basis van leeftijd. Zo zal een speler geboren in 2004 of 2005 in JO15-3 spelen, en een speler geboren in 2006 gaan spelen in JO14-1.

JO17
De selectie van JO17‐1 bestaat uit 16 spelers. Elke zaterdag zullen er twee spelers uitgeleend worden naar JO17-2 of JO19-2, zodat deze twee elftallen ook genoeg spelers hebben om op zaterdag te kunnen voetballen.

JO19
Aankomend seizoen hebben we wederom twee JO19 elftallen. Bij de JO19-2 moeten nog een aantal spelers toegevoegd worden vanuit de JO17-2 om tot een goed aantal te komen bij beide elftallen.

Op deze manier denken wij als Germanicus/CSVC het beste uit elk kind te kunnen halen. Een voetballer die vooral speelt voor zijn plezier, en zich minder bezig houd met de prestatie, past het beste bij andere voetballers die plezier voorop zetten. Daarnaast is het doel van Germanicus-CSVC om met spelers uit de eigen jeugd zo hoog mogelijk te spelen. Daar zullen wij onze jeugd op voor moeten bereiden, waardoor prestatief voetbal ook een
belangrijke rol speelt.

Komend voetbalseizoen is de structuur binnen de club wat anders. Met Ivar Kosters en Ramon van Nuil als Hoofd Jeugdopleidingen voor zowel de onderbouw als bovenbouw (JO08 t/m JO19), zijn Ivar en Ramon dus verantwoordelijk voor de gehele jeugd. Met z’n tweeën zullen wij actief zijn in de ondersteuning van trainers en houden we de ontwikkeling van elke voetballer nauwlettend in de gaten.

Vragen over de indeling stuur dan gerust een email naar:
Ivar Kosters en Ramon van Nuil Hoofd Jeugdopleiding Germanicus-CSVC

Email: hoofdjeugdopleiding@jeugdgermanicuscsvc.nl