Nieuws

EERSTE 3-PUNTER JO19-1 THUIS TEGEN JCO

Na de teleurstellende 1-1 tegen de Weide en de zeperd tegen Hardenberg ’85 (3-2) stond nu JCO op het programma. Het elftal met de zo makkelijk scorende spits kwam op bezoek. De opdracht was om in ieder geval het krijgen van een tegengoal te voorkomen.

Makkelijker gezegd dan gedaan! Na wat onrustige dagen voor de spelers en de leiding of we nu wel of geen keeper zouden hebben was het maar de vraag hoe de boys hier mee om zouden gaan. Daar kwamen we snel achter: na 2 minuten was het onze Appie “El Chappo de sousa faria los simios de Tsatsajevos” die heel behendig de 1-0 binnen tikte. Wat een droomstart! We waren scherp we vochten felle maar faire duels uit en we liepen op elke bal waar we van dachten dat het iets kon gaan worden. Onze verdedigers stonden voor een voor ons splinternieuwe keeper genaamd Tijmen en dat is natuurlijk altijd even wennen voor beide kanten. De veteranen Abraham en Joshua lieten vanaf het begin weten wie de baas was en dat was het spitsenteam van JCO niet. Er was geen ruimte voor concentratiegebrek want dat zou genadeloos worden afgestraft door de snelle aanvallers. Onze keeper werd op de proef gesteld door afstandsschoten, scherpe voorzetten en individuele acties. Maar Tijmen, aangemoedigd door het hele team, had alles hij stond daar gewoon zijn ding te doen en deed het vanaf het begin perfect. Het was een wedstrijd met een tactisch plan en met het idee dat we net als de 14 musketiers One for all, en dan natuurlijk ook all for one zouden gaan.

Het enige foutje wat er gemaakt werd kwam van Tijmen: Met een brede smile en een beslagen bril dronk hij zonder te blikken of blozen de thee op van de leider………nou ja vooruit dan maar………😊

De 2e helft begon en het zag er even niet zo goed uit, ietwat onscherp en niet alert genoeg op de verandering van de tegenstander. Snel werd dit op orde gezet door overleg met trainer en aanvoerder Tristen en daar gingen we weer maar de echte kansen bleven uit voor beide partijen. Wel werd het wat feller maar nog steeds fair. Het ging een uitputtingsslag worden, en verse wissels waren nodig. De moegestreden doelpuntenmaker Appie en de sleurende en hardwerkende Wesley die geen boeh of bah meer kon zeggen werden ingeruild voor wat nieuws: Temesgen en Sidney. Het werd duidelijk dat de conditie de doorslag zou geven vandaag. Na 80 minuten moesten de billen nóg strakker aan worden getrokken toen we een aanvaller van JCO door de lucht zagen vliegen in onze 16 ! En een hevig van de pijn schreeuwende Joshua vloog daar op zijn beurt weer achteraan. De scheids floot en wees op strenge wijze richting de stip………….vrije bal Germanicus/CSVC………..alsof het niet spannend genoeg is scheids……poehhhh das nie grappig is het al zo stressen aan de kant, heb je je nagels al afgeknabbeld tot aan je ellebogen en je baard al tot op je knieën getrokken doen ze dit, nou ja het liep dus goed af, de scheids zag dus een slaande beweging richting onze verdediger alvorens hij de aanvaller vloerde. De laatste 10 minuten was een kwestie van overleven, de tegenstander speelde alles of niets en gingen massaal in de aanval maar niets kon ons als echt team functionerende elftal nog verslaan. De eerste 3-punter was een feit, dik verdiend, gefeliciteerd mannen!

Man of the Match?? Wij gaan voor 14 stuks waarvan onze van jo17-2 gehuurde keeper TIJMEN zeker op de 1e plaats komt! Nog een mooi afsluiter: Tijmen kreeg een spontaan applaus voor zijn optreden van het hele team…prachtig…ook dat is sport!